Imada - Siłomierze cyfrowe i analogowe

tel 662 158 749

mail pomiary@lp-p.pl

Zastosowanie siłomierzy Imada

w przemyśle spożywczym


Mięso/Ryby

Mięso/Ryby

Badanie mięsa / ścinania ryb (ścinanie)

Dzięki analizatorowi tekstury i przyrządowi do cięcia ryby lub mięso są cięte, aby przetestować ich twardość. Jest to jedna z analiz tekstur.
zobacz nagranie

Test twardości powłoki krewetek / kraba

Z analizatorem tekstury, muszle krewetek lub kraba są prasowane w celu sprawdzenia ich twardości. Jest to jedna z analiz tekstur.
Warzywa / Owoce

Warzywa / Owoce

Test przyklejania Jabłka

Z analizatorem tekstur i stożkowym przyrządem do ściskania jabłko jest prasowane w celu przetestowania jego siły penetracji. Jest to jedna z analiz tekstur.

Test ogonka wisni

Z testerem wyciągnięto trzon wiśni, aby sprawdzić jego wytrzymałość na rozciąganie.
zobacz nagranie

Test wytrzymałości na zginanie szparagów

Wraz z analizatorem tekstury środek szparagów jest prasowany w celu zbadania jego wytrzymałości na zginanie
zobacz nagranie
makaron

makaron

wprowadź treść

Test cięcia makaronu / analiza twardości makaronu w innym czasie gotowania

Test polega na wycieciu makaronu i ocenie twardości. Włączony program rysuje wykres. Możesz przeanalizować tendencję do twardości. Wykonuje się ją w celu oceny tekstury żywności w R & D, QC itp
zobacz nagranie

Próba wytrzymałości na rozciąganie makaronu

Z analizatorem tekstury, noodle / makaron jest ciągnięty do badania jego wytrzymałości na rozciąganie. Jest to jedna z analiz tekstur.
zobacz nagranie
Chleb

Chleb

Analiza tekstury chleba

Z analizatorem tekstury, chleb jest prasowany w celu analizy jego miękkości (elastyczności). Jest to jedna z analiz tekstur.
zobacz nagranie
Ser/Jajka

Ser/Jajka

Badanie tekstury sera (lepkość lub twardość)

Ser jest prasowany i ciągniony w celu zbadania jego lepkości. Jest to jedna z analiz tekstur.
zobacz nagranie

Badanie wytrzymałości powłoki jajowej

Z dedykowanym testerem, jajko jest prasowane w celu przetestowania jego wytrzymałości na kruszenie się jajek.
Cukiernia

Cukiernia

Test wytrzymałości ciasta biszkoptowego

Naciskanie wypiekanego tortu z sondą biurkową. Digitalizuje jędrność ciasta biszkoptowego. Pomiar wykonywany jest w celu oceny tekstury i kontroli jakości.
zobacz nagranie

Test tekstury wafli

Mierzy teksturę wafla przez cięcie za pomocą sondy klinowej. Włączone oprogramowanie wizualizuje chrupiącą strukturę.
zobacz nagranie

Test twardości ciastek

Pomiar twardości ciastek, dzieląc je sondą klinową. Umożliwia wykonywanie wysokowydajnych pomiarów ze stałym odstępem kompresji.
zobacz nagranie

Test penetracji galaretki

Z analizatorem tekstury i cylindrycznym przyrządem do galwanizacji penetruje galaretkę, aby przetestować siłę penetracji. Jest to jedna z analiz tekstur.
zobacz nagranie

Badanie tekstury czekolady (twardość)

Wraz z analizatorem tekstury, czekolada jest prasowana w celu sprawdzenia jej twardości. Jest to jedna z analiz tekstur.